Du skal være opmærksom når du sælger din bil

Hvornår er det bedst at sælge sin bil og hvordan er det bedst at sælge bilen? Når du køber en bil, skal du være opmærksom på, at den taber værdi over tid. Derfor tænker mange på hvornår bilen skal sælges igen, allerede når de køber den fra ny. Hvis man ved, at man løbende skifter sine biler ud, kan man estimere et ca. tidspunkt for hvornår man skal skifte den gamle bil ud med en ny. Ligeledes er der også stor forskel på om du skal sælge din brugte bil til en forhandler eller en privat, og der er både fordele og ulemper ved begge.

Så hurtigt taber bilen værdi

Værditabet på din bil er altid størst det første år efter du har købt den. Det er oftest ca. 20% af bilens værdi der bliver tabt i løbet af det første år og de efterfølgende år vil tabet være mindre. Man kan ca. regne med at bilen har tabt 50% af sin værdi efter 4 år. Så hvis man ønsker at bilen ikke skal tabe alt værdien inden man sælger den, så skal man sælge den efter ca. 4-5 år.

Vær opmærksom på bilens mærke og model

Både mærke og model har også en indflydelse på hvor stort tabet på bilen er. Det handler meget om hvilke andre lignende modeller der kommer på markedet, og hvordan efterspørgslen er på disse. Man kan nævne Skoda som et bilmærke der holder værdien rigtig godt. Modellerne er bygget godt og de kan holde til at køre langt og blive brugt, og derfor er en bil fra Skoda en populær og god bil. Ser man på biler som er mere ”sportslige”, kan man godt forvente at de taber værdien hurtigere end gennemsnittet da de er dyrere i indkøb og de kun bliver købt af en begrænset målgruppe. Og de personer der køber en sporty bil, gør det ofte også fordi de vil brænde nogle kilometer af hurtigt.

Hvem skal du sælge til?

Sælg din bil til enten en privat køber eller en autoriseret bilforhandler. Det handler blot om at finde ud af hvilen metode der passer bedst til dig og hvordan det er lettest for dig at afsætte bilen. Sælger du din bil privat er det dig der står for alt, både annoncering, kommunikation, fremvisning, betaling mm. og det kan tage meget tid. Sælger du til en forhandler er det lettere og knap så tidskrævende. Skal du købe en ny bil på samme tidspunkt du sælger den gamle, kan det være en fordel at sælge til en forhandler, da du kan få en god byttepris for den gamle. Under alle omstændigheder er det altid bedst at du har en korrekt vurdering af din bil inden du sætter den til salg. Du har lettere ved at forhandle om prisen og du sikker på, at du får det rigtige for din brugte bil.