Bilferie: Roadtrip i Spanien

Hvis du er forelsket i det spanske land med alt hvad det indebærer, så kan du opleve mest ved at køre igennem landet. På den måde oplever du flere sider af den rige spanske kultur, som er opdelt i flere landområder såsom Spanien, Catalonien og Baskerlandet. Spanien er kendt for sin fænomenale mad og drikke, den flotte arkitektur og er ekstremt rig på historie. Spanien er uden tvivl et besøg værd, som ikke omhandler turistområder, hvor I ligger omkring en pool eller på en strand. Et roadtrip kan hjælpe jer med at se sider af Spanien, som I måske ikke har oplevet tidligere, og give jer en endnu større kærlighed til landet.

Vi starter turen i Baskerlandet, hvor én af Spaniens flotteste byer befinder sig; San Sebastian. San Sebastian er kendt for sit køkken, og de huser exceptionelle mange Michelin restauranter, som uden tvivl er et besøg værd for folk som elsker fisk. Udover at være en henrivende flot by og have et fantastisk køkken, så besøges byen hvert år af mange af de største skuespillere under filmfestivallen. Når I har prøvet alt hvad San Sebastian har at byde på, så går turen igennem La Rioja og de mange flotte vinmarker. Næste stop er Tabernas ørkenen, hvor flere store Spaghetti westernfilm er optaget, heriblandt den meget populære ”Den gode, den onde og den grusomme”. Europas eneste ørken er stadig kulissen for mange af westernfilm, som bliver lavet i dag.

Næste stop er en personlig favorit, når I kører ind i Granada, hvor hulekvarteret Sacromonte huser de mange farverige og flamencodansende Sigøjnere. Det mest kendte i Granada er uden tvivl det mauriske palads Alhambra, hvor arkitekturen er fantastisk gennemført og hvor der flyder vand igennem hele paladset. Turen slutter i Barcelona, hvor I kan opleve lidt af alt, hvad hjertet begærer. Spise fantastisk lokalt mad i form af paella, drikke lækkert sangria og lokal kaffe, shoppe og kigge på gøglere på Ramblaen, ligge lidt på stranden, opleve Gaudis mange flotte bygninger som pryder hele byen, se La Sagrada Familia, forlystelsesparken Tibidabo, Camp Nou og meget mere.

En roadtrip igennem Spanien kræver meget planlægning og forberedelse. Det er svært at forberede sig på alt, hvad der kan ske i løbet af de mange kørte kilometer, men du kan forberede dig med det rigtige køretøj, og her forslår vi den stærke SUV Mercedes EQB. Vi håber, at vi har givet jer lidt inspiration til at besøge det fantastiske Spanien.

Europa | Storbyferie | Roadtrip