Få din bil med til Danmark

Har du arbejdet i udlandet i mange år og skal du snart flytte til Danmark igen? Så kræver det at du får flyttet alle dine ting til Danmark inkl. din bil eller andet køretøj. Har du boet i udlandet i mange år så har du nok også registreret din bil på udenlandske plader? Det kræver at du gennemfører en lille proces for at få bilen korrekt til Danmark. Læs med her og bliv klogere på import af bil til Danmark.

Der er et par faktorer som du skal være særligt opmærksom på, når du skal have din bil med hjem til Danmark fra udlandet. Det første du skal tænke over er, at hvis du er flyttet til Danmark og har din bil med, skal du senest have omregistreret din bil 30 dage efter du er flyttet tilbage til Danmark. Læs disse 5 trin inden du begynder at importere din bil til Danmark, så er du sikker på, at det kommer til at foregå korrekt.

1. Inden du får din bil til landet Det er vigtigt at du giver SKAT besked om, at du vil indføre din bil til Danmark fra udlandet. Du skal udfylde en formular som du modtager en kvittering for. Både formularen og kvitteringen skal du have liggende i bilen indtil den er korrekt indregistreret. Du skal først udfylde formularen når du har en adresse i Danmark.

2. Få din bil til syn Når du skal have bilen til Danmark, skal den gennemgå et kontrolleret registreringssyn hos en godkendt synsvirksomhed.

3. Få en værdifastsættelse Der skal laves en værdifastsættelse hos Motorregistret. Dette gøres ved at du logger på TastSelv med NemID og udfylder felterne og godkender. Efterfølgende vil du få en kvittering som dokumentation. Når du har fået afgørelsen på værdifastsættelsen, kan du se den i TastSelv.

4. Betaling af registreringsafgift Du kan vælge at betale din registreringsafgift via din bank eller netbank og de betalingsoplysninger du skal bruge, kan du se på den afgørelse du har fået omkring værdifastsættelsen i punkt 3.

5. Ny registrering Som det sidste skal du registrer din bil i Motorregistreret og købe nye nummerplader. Købet af nye nummerplader kan foregå hos en nummerpladeoperatør. Du skal medbringe din udenlandske registreringsattest, dine udenlandske nummerplader (men dog kun hvis du har dem), billede ID og dine forsikringsoplysninger på bilen.

Kommer du uden for EU?

Så skal du være ekstra opmærksom på, at du skal betale moms og told når du importerer en bil eller andet køretøj til Danmark. Normalt er tolden på bilen 10% og momsen er på 25% af bilens fakturapris + diverse andre omkostninger. Hvis du skal have din bil til Danmark fra et land inden for EU, skal du ikke betale told oveni, men vær opmærksom på at du skal betale 25% i moms hvis din bil er ny.