Sådan kommer du lettest af med din brugte bil

Når man skal sælge sin bil, kan man ofte få en god byttepris hvis man i samme omgang køber en ny bil hos en bilforhandler. Men for at det kan være en god handel for dig, må bilen ikke have mistet for meget værdi. Din bil mister værdi alt efter alder og antal kørte kilometer. Jo ældre den er og jo længere den har kørt, jo mere værdi taber bilem. Derfor kan det være en fordel at tage andre midler i brug. Yupex har et koncept der hedder ”Eksport af bil”. Her bliver du hjulpet på vej og Yupex opkøber din brugte bil til en pris du ikke ville kunne få bedre andre steder.

Fordele ved at eksportere din brugte bil

Når du skal sælge din bil til eksport, er det bedst hvis din bil ikke er attraktiv på markedet længere. Attraktivitet på biler afhænger af hvor mange kilometer bilen har kørt, bilens stand og antallet af nye lignende modeller på markedet. Hvis din bil er i en meget dårlig stand, kan den være dyr at få ordnet i Danmark, og derfor kan det være en fordel at sælge den til eksport. Oftest kan det bedst lade sig gøre hvis bilen er indregistreret i 2005 eller efter og hvis den har kørt mere end 160.000 km. Den pris der bliver sat på din bil, bliver vurderet ud fra hvad den kan blive solgt for i udlandet og hvad SKAT vil udbetale i eksportgodtgørelse.

Hvordan foregår processen?

Du starter med at udfylde en formular omkring bilen og efterfølgende får du tilsendt et bud på din bil. Efterfølgende har du op til 14 dage til at godkende det tilsendte bud. Når du har accepteret buddet, bliver der afsat en afhentningsdag som oftest vil være inden for 5 hverdage. Når din bil bliver afhentet, sikres det at den er i samme stand som aftalt så begge parter undgår uoverensstemmelser. Med det samme din bil er godkendt og hentet får du en overførsel af pengene – Supernemt og superhurtigt. Når din bil er modtaget, bliver nummerpladerne afmeldt så du ikke skal være bekymret omkring noget ift. bilen, da alle dine betaligner bliver stoppet automatisk når der bliver lavet en afmelding af nummerpladerne. Det bud du får på din bil, kan du også bruge som en del af forhandlingen hos en bilforhandler. Her har forhandleren mulighed for at matche eller overbyde det bud du har fået hos Yupex. På den måde er du sikker på, at du kan få mest muligt for din bil.

Betingelser for processen

Når Yupex opkøber din bil skal du have den originale registreringsattest klar og skal den gives til chaufføren der afhenter din bil. En anden vigtig betingelse er, at der ikke må være restgæld eller pant på bilen når den sælges til eksport.