Bilferien: Turen går ned gennem Europa

Langt de fleste mennesker drømmer om friheden ved et roadtrip, og selv at bestemme vejen fra A til B. Muligheden for at stoppe op undervejs på rejsen og se byer, arkitektur og opleve kulturer, som ikke lige stod nedskrevet i rejseplanen. Kunne stoppe op og drikke en kop kaffe på en lille café i Frankrig, se på de mange tulipaner i Holland eller nyde udsigten fra en bakketop i alperne. Europa byder på stor diversitet, men dog med et snært af det genkendelige hjemmefra lille Danmark. Hvis denne form for frihed på din rejse også er på din bucket liste, så er det om at pakke bilen, og så ellers tage ud på eventyr ned igennem Europa.

Denne ferieform er for alle aldre, og I har selv muligheden for at planlægge noget for enhver smag. Disneyland i Paris for de små og barnlige voksne sjæle. Det smukke bjergede landskab i Østrig for naturelskerne. Shopping turene kan vare nærmest evigt for teenagerne, hvis I besøger de store byer undervejs. For det ældre segment er der mange hyggelige byer, små caféer og så er vores Europæiske Union spækket med historie, som kan genfortælles til det yngre publikum i familien. Rejseformen er samtidig for alle budgetter. En roadtrip kan både være kort eller lang, og den kan også forkortes og forlænges alt efter, om der opstår udfordringer eller mangel på midler undervejs. Et sted man ikke bør spare, er på transportmidlet.

En sådan rejse kræver en bil, som kan klare differentieret klima og terræn, og som er pålidelig og rummelig. Et godt bud på en bil, som kan klare opgaven, er den rummelige SUV Nissan X-Trail. Et roadtrip igennem Europa byder både på lange motorvejsstrækninger i Tyskland, smalle hundrede års brostensgader i Frankrig og hårnålesving i Italien. Bilen skal derfor være bygget til lidt af hvert og kunne modstå forskellige udfordringer, men hvor komforten stadig er på plads. Samtidig skal den være rummelig, så der er plads til både familien og en masse bagage.

Vi opfordrer til, at I begynder at planlægge turen, så alle får deres ønsker opfyldt og så I er forberedt på alle udfordringer undervejs, da I selv står for hele rejsen. Selvom det kan være et større arbejde, så er der noget tilfredsstillende i, selv at have planlagt sin rejse, og du kan derefter stryge oplevelsen

Europa | Storbyferie | Roadtrip