Sådan finder du ud af hvad din gamle bil er værd

Det første der falder mange ind når de skal have en ny bil er: Hvad kan jeg få for min brugte bil? Det er ikke altid lige til at finde ud af hvor meget ens brugte bil er værd, da der er forskellige elementer der spiller ind. Bilens almene stand, farve, model, antal kørte kilometer og det udstyr der er i bilen, har en indflydelse på hvor meget du kan få for din bil. Men når man skal have skiftet sin gamle bil ud med en ny, eller man bare skal af med den gamle, så er det rart at vide på forhånd hvad den er værd.

Online værdiansættelse

Der findes forskellige tools online til at fastsætte din brugte bils værdi. Her skal du i første omgang indtaste bilens nummerplade, mærke, model og hvornår den første gang blev indregistreret. De oplysninger bruges til at vurdere standarden på bilen som basis. Efter det skal du have indtastet bilens tilstand og andre vigtige detaljer om bilen. Man skal her være opmærksom på, at ekstraudstyr ofte ikke regnes med i vurderingen. Til sidst bliver der beregnet en værdi på bilen ud fra de oplysninger du har indtastet. Selvom du indtaster forskellige oplysninger om bilen, kan værdien aldrig være 100% sikker, da dem der vurderer værdien på bilen, ikke har set den.

Snak med en forhandler

Alternativet til en online vurdering er, at få den vurderet hos en autoriteret bilforhandler. Her er du sikker på, at de har forstand på hvad de snakker om. Fordelene ved en bilforhandler er, at de kender markedet og efterspørgslen på bilen. Når forhandleren skal værdiansætte bilen, kigges der på samme oplysninger som du kunne opgive online. Her sammenligner de din bil med nyere lignende modeller på markedet og den reelle efterspørgsel de kender til fra branchen. Meget af det, fungere på samme måde som online, men ud over det kan en forhandler beregne ekstraudstyr med ind i prisen som du ikke kunne online. Så har du brugt mange penge på at få lidt ekstra luksus ind i din bil, bliver det beregnet med hos en bilforhandler, men ikke ved online vurdering. En bilforhandler har også lettere ved at vurdere de eventuelle skader der kan være på bilen når han kan stå og se på dem direkte på bilen.

Lav en kombination

Når du skal have vurderet din bil, kan det godt være en idé at få lavet en kombination af både en online vurdering og en vurdering hos en bilforhandler. Hvis du starter med at tjekke bilens værdi online, så har du et udgangspunkt du kan bruge til forhandling når du kommer ned til bilforhandleren. Det kan hjælpe dig på vej hvis du skal købe en ny bil i samme omgang som du skal have din gamle bil vurderet og solgt.